ponedeljak , 16 septembar 2019
Naslovna / Hronika / Medicinska sestra negira da je mužu ubrizgala cijanid

Medicinska sestra negira da je mužu ubrizgala cijanid

U subotičkom Višem sudu juče je počelo suđenje Ireni Š. (56) iz Horgoša koja se sumnjiči za krivično delo ubistvo muža Ištvana Š. (63), pise portal Subotica.com
Sudskim većem predsedavala je sudija Gordana Kojić, dok je opštužnicu izneo Branislav Rankov, zamenik Višeg javnog tužioca.  Optužnica tereti Irenu Š. da je 19. februara ove godine u Opštoj bolnici, gde je i sama zapslena, svom suprugu ubrizgala cijanid, posle čega je on preminuo.
– Ne osećam se krivom. Nisam ubila mog muža – rekla je Irena Š. u sudnici. – Ostajem pri onom što sam ranije rekla policiji i tužilaštvu, ali sam tada bila pod lekovima. U tom periodu stalno sam uzimala lekove za smirenje, trebalo je jednu po potrebi ali ja sam tih dana uzimala i po šest ili sedam i tako sam išla na saslušanje.
Medicinska sestra tvrdi da svom suprugu, sa kojim ima sina, a koji je bio u jako dobrim odnosima sa njenom ćerkom, nije ubrizgala cijanid, te da u špricu nije  pronađen otrov.
– Ubrizgala sam mu vodu da bih mu razredila krv – objasnila je Irena. – Nisam znala da li je imao špric u džepu. Prilikom intervencije u bolnici mu je ispao ključ iz pantalona, neko mi je to sugerisao pa sam ga podigla i stavila u jaknu, ali mu nisam preturala džepove. Kada smo se iz ambulante u Horgošu vratili kući on je kapao špricem po biljkama, ali ne znam da li je taj špric poneo. Nismo ga našli ni u našoj kući.
Kako piše portal Subotica.com, u sudnici se moglo čuti da je pokojni Ištvan Š. je na Hitan prijem u bolnici došao u pratnji svoje supruge, inače zaposlene na Odeljenju ginekologije, i zeta koji takođe radi u bolnici. Po nalogu dežurnog doktora odmah je poslat na vađenje krvi, snimanje pluća, rendgen i ultrazvuk. Na snimanja su ga odveli supruga i zet i tada je pacijent otežano hodao i gušio se. Na poziv Ireninog zeta, u bolnicu je došao hirurg koji je konstatovao da Ištvan Š. ima manju pupčanu kilu, ali da hitna operacija nije potrebna.  Da je sve u redu pokazali su ostali nalazi, ali u trenutku dok je doktorka spremala otpusnu listu, Ištvan srušio na zemlju.
Prema rečima doktorke koja je radila reanimaciju, pacijent je bio bez svesti a u toku pružanja pomoći primetila je da je Irena ubrizgala sadržaj inekcije svom mužu.
-Rekla mi je da ne daje ništa, ali odmah posle toga srčana radnja se smanjila, a pritisak je bio nemerljiv. Više puta sam je pitala šta mu je dala, prvo je govorila „ništa“, a onda je rekla „akvu“ – izjavila je lekarka. – Poznajem je 30 godina, uvek je bila vredna i predana svom poslu. To što sam videla morala sam da prijavim. Suđenje se nastavlja 24. decembra kada će biti ispitani ostali svedoci.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Nezgoda na gradilištu

Nezgoda na gradilištu https://youtu.be/YmfzK2iB4GM

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *