četvrtak , 28 maj 2020
Naslovna / Društvo / Mališani iz PU „Naša radost“ i Prihvatnog centra zajedno ukrašavali čestitke

Mališani iz PU „Naša radost“ i Prihvatnog centra zajedno ukrašavali čestitke

U susret 18. decembru- Međunarodnom danu migranata, u vrtiću “Šumice” održana je kreativna radionica u kojoj su učestvovala deca migranti i deca koja pohađaju ovu predškolsku ustanovu. Mališani su ukrašavali čestitke koje će na Međunarodni dan migranata biti poslate na 900 adresa širom Srbije.

Današnja aktivnost organizovana je sa ciljem da se deca iz PU “Naša radost” i deca iz Prihvatnog centra druže. Takođe, radionica je imala za cilj da skrene pažnju na položaj migranata u svetu, kao i da se ukaže na migrantsku populaciju koja boravi u našem gradu i državi.

Učešće u radionici uzeli su i članovi Udruženja socijalne perspektive koji su predstavili rezultate projekta “Maštalica- korak ka cilju do integracije migrantkinja”. Tokom trajanja projekta migrantkinje su šile tihe knjige za decu koje su u okviru današnje aktivnosti predstavljene i u Subotici.

Trenutno u Srbiji boravi oko 3800 migranata, koji su raspoređeni u 11 prihvatnih i 5 azilnih centara. Oko 25 odsto migrantske populacije u Srbiji su deca, a njih 300 je uključeno u školski sistem.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Program „Uhvati, steriliši i pusti“

Od početka programa „Uhvati, steriliši i pusti“ do sada je učestvovalo 134 pasa koji su …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *