sreda , 5 avgust 2020
Naslovna / Društvo / Licitacija državnog zemljišta počinje sutra

Licitacija državnog zemljišta počinje sutra

Za javno nadmetanje za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini koje će biti održano u sredu, četvrtak i petak, podneto je 222 prijave. Cena po hektaru zemlje se kreće u rasponu od 1500 do 23.000 dinara u zavisnosti od kvaliteta i položaja zemljišta.

Ukupna površina predviđena za licitaciju po aktuelnom pozivu za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini je oko 3700 hektara u svih 11 katastarskih opština na području grada Subotice. Ove godine omogućen je i dugogodišnji zakup te je interesovanje poljoprivrednika bilo veće u odnosu na prethodne godine jer su se poljoprivrednici sada prijavljivali i za zakup zemljišta u severnom delu grada za koje ranije nije bilo zainteresovanih zbog lošijeg kvaliteta zemlje i kratkoročnog zakupa. Za javno nadmetanje je podneto ukupno 222 prijave.

Poljoprivrednici su najviše zainteresovani za parcele od prve do treće klase poljoprivrednog zemljišta. Početna cena hektara zemljišta koje se daje u zakup određena je na osnovu položaja i kvaliteta.

Licitacija državnog zemljišta će biti održana sutra, prekosutra i u petak od 9 časova u Novoj opštini, po rasporedu predviđenom u oglasu.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Tokom jučerašnjeg nevremena u Subotici je u proseku palo 45 litara kiše

U Subotici je juče tokom kratkotrajnog nevremena palo 45 litara kiše. Dok je najveća količina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *