sreda , 19 februar 2020
Naslovna / Sport / Košarkaši „Spartaka“, u sredu, igraju humanitarni meč protiv „Segedina“

Košarkaši „Spartaka“, u sredu, igraju humanitarni meč protiv „Segedina“

Košarkaši „Spartaka“ polako privode kraju pripreme za novi šampionat u Košarkaškoj ligi Srbije.

Da bi što spremnije ušli u novi ciklus takmičarskih obaveza i u premijerni meč pred svojim navijačima protiv ekipe „Vršca“, Subotičani su započeli sa serijom odigravanja prijateljskih utakmica, koje će njihovom novom treneru Slobodanu Ljubotini poslužiti da što bolje uigra svoje mlade izabranike.

Jedan u nizu tih kontrolnih mečeva, biće i sutrašnji duel protiv košarkaša „Segedina“, koji će, pored sportskog značaja, imati i humanitarni karakter.

Ulaz za sutrašnji meč između košarkaša „Spartaka“ i „Segedina“, čiji početak je zakazan za 19 časova i 30 minuta, biće besplatan. Međutim, na ulazu u Halu sportova stajaće kutija u koju će se sakupljati dobrovoljni prilozi posetilaca za Udruženje “ Plavo srce 024″, koje se bavi prevencijom, edukacijom i poboljšanjem položaja i kvaliteta života roditelja, dece i omladine obolelih od dijabetes melitusa tip 1.

U Subotici, danas ima 120 dece obolelih od dijabetesa. Oni najmanje četiri puta na dan moraju da proveravaju nivo šećera u krvi i to rade bockanjem iglice u prst, što nije ni malo bezbolno. Zbog toga je Udruženje „Plavo srce 024“ pokrenulo akciju prikupljanja sredstava za nabavku senzora koji se apliciraju na nadlakticu, a pomoću čitača na njima nivo šečera može se kontrolisati 24 sata. Jedan senzor, kada se aplicira, može da stoji 14 dana i košta 60 evra. Uvertira te akcije biće sutrašnja košarkaška utakmica, dok je završetak predviđen za 14. novembar, kada će se, na Svetski dan borbe protiv dijabetesa, u Subotici, održati veliki humanitarni koncert.

O autoru sinisa

Pogledaj i sledeće

Bronza za Filipa Zavišića

U organizaciji Saveza za daljinsko-maratonsko i masters plivanje Srbije, na bazenu u Dudovoj šumi, održano …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *