utorak , 22 septembar 2020
Naslovna / Društvo / Konkurs za prijem kandidata na Vojnu akademiju i na Medicinski fakultet VMA

Konkurs za prijem kandidata na Vojnu akademiju i na Medicinski fakultet VMA

Konkurs za prijem kandidata u Vojnu akademiju i na Medicinski fakultet VMA biće otvoren u petak i trajaće do 31. marta. U Vojnu akademiju biće primljeno 183 kadeta, dok će Medicinksi fakultet VMA moći da upiše 25 kandidata.

Pravo da se besplatno školuju na Vojnoj akademiji ostvariće 183 kandidata na 6 studijskih programa na osnovnim akademskim studijama. U pitanju su studijski programi: Menadžment u odbrani, Protivvazduhoplovna odbrana; Vojnoelektronsko inženjerstvo; Vojnomašinsko inženjerstvo; Logistika odbrane i integrisane akademske studije Vojno vazduhoplovstvo. Na integrisane akademske studije medicine VMA biće primljeno 25 kadeta.

Zainteresovani kandidati treba da ispunjavaju određene opšte i posebne uslove konkursa. Opšti uslov za sve kandidate je između ostalog, da su državnljani Republike Srbije sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije, da su ostvarili najmanje dobar uspeh tokom svih godina školovanja, da imaju minimalno vrlo dobru ocenu iz vladanja tokom školovanja te da se protiv njih ne vodi krivični postupak ili postupak zbog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti, odnosno da nisu osuđivani za takva dela kaznom zatvora u trajanju dužem od šest meseci ili kaznom maloletničkog zatvora ili im nije izricana zavodska mera. Detalji o opštim i posebnim uslovima mogu se pronaći na sajtu Vojne akademije i Ministarstva odbrane.

Od 15. februara do 31. marta biće otvoren konkurs za upis učenika u Srednju stručnu vojnu školu, a do 15. marta traje konkurs za upis učenika u Vojnu gimnaziju.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

„Filmharmonija“ na Trgu

Na centralnom gradskom trgu juče i prekjuče subotička publika imala je priliku da uživa u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *