Koncertom klasične muzike Muzička škola počela obeležavanje velikog jubileja

Velikim koncertom klasične muzike u Sinagogi, sinoć je započelo obeležavanje 150 godina postojanja i rada jedne od najstarijih muzičkih škola na ovim prostorima. Na koncertu su nastupili bivši učenici Muzičke škole, a sada svetski poznati umetnici, Rita Kinka, Laura Levai Aksin, Saša Štulić, kao i sestre Noemi i Enike Gereg.

Umetnici koji su nastupili na jučerašnjem koncertu istakli su da su veoma počastvovani zbog toga što su baš oni izabrani, jer je Muzička škola kroz vek i i po postojanja iznedrila mnoge talente.

Pred početak koncerta pušten je spot koji je simbolično trajao 150 sekundi, a u njemu je učestvovalo 150 đaka Muzičke škole. Direktorka ove ustanove, Dragana Nikolić podsetila je da su upravo đaci ti koji su u Muzičkoj školi uvek bili na prvom mestu.

Pored zaposlenih, te đaka i njihovih roditelja u koncertu su uživali i predstavnici lokalne samouprave, Ministarstva prosvete, Školske uprave Sombor, te Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje. Publiku i goste pozdravili su pokrajinski sekretar za obrazovanje, Mihalj Njilaš, gradonačelnik Bogdan Laban i predsednik Skupštine grada, Tivadar Bunford.

Ovaj koncert bio je prvi u nizu dešavanja u sklopu obeležavanja 150 godina postojanja Muzičke škole. Naredni koncert povodom obeležavanja velikog jubileja Mzičke škole biće održan na Dan prosvetnih radnika, 7. novembra, u Velikoj većnici Gradske kuće, kada će nastupiti profesori Muzičke škole.