četvrtak , 21 jun 2018
Naslovna / Društvo / Kolevku i Gerontološki centar posetila delegacije IB-a

Kolevku i Gerontološki centar posetila delegacije IB-a

Gorući problem Doma za decu „Kolevka“ jeste činjenica da ne postoji stambena jedinica za smeštaj korisnika Dnevnog boravka nakon smrti roditelja, poručio je direktor „Kolevke“ Nenad Kozomora prilikom sastanka sa predstavnicima Organizacije IB, koji je odžan u Gradskoj kući. U sklopu ove Organizacije postoji međunarodna mreža „Karavan 2000“, čiji je član i „Kolevka“, a koja se bavi pitanjima socijalne zaštite.

Predstavnici Doma „Kolevka“ i Organizacije IB razgovarali su o mogućnostima dalje saradnje, te se iz „Kolevke“ nadaju da će kroz ovu saradnju uspeti da obezbede jednu stambenu jedinicu za zbrinjavanje korisnika dnevnog boravka nakon smrti roditelja. Iz „Kolevke“ podsećaju da njihov najstariji korisnik ima preko 50 godina, te da je važno da se što pre obezbede adekvatni uslovi za ovaj vid zbrinjavanja. Takođe, sa gostima su razgovarali i o saradnji na drugim poljima.

Kolevka“ se 2016. godine pridružila internacionalnoj mreži za inkluziju osoba sa posebnim potrebama „Karavan 2000“ , a u najavi je da bi Gerontološki centar mogao biti druga ustanova iz Subotice koja će se priključiti ovoj mreži.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Završeno polaganje male mature

Rešavanjem kombinovanog testa učenici završnih razreda osnovnih škola završili su polaganje male mature. Malu maturu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *