petak , 22 novembar 2019
Naslovna / Ekonomija / Klokić: Srbija je najznačajniji spoljnotrgovinski partner R. Srpske

Klokić: Srbija je najznačajniji spoljnotrgovinski partner R. Srpske

Srbija je najznačajniji spoljnotrgovinski partner R. Srpske, izjavio je ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju R. Srpske Zlatan Klokić. Delegacija iz R. Srpske na čelu sa ministrom Klokićem posetila je Suboticu, a u prostorijama RPK članovi delegacije su razgovarali sa predstavnicima RPK i privrednicima iz Subotice o mogućnostima unapređenja privredne saradnje između ove dve zemlje.

Prethodne godine promet između ove dve zemlje bio je 1.3 milijarde dolara, od čega je više od milijardu izvoza iz Srbije. Iz RPK Subotice navode da se radi na tome da se popravi balans, te da je poboljšanje vidljivo već tokom ove godine.

Predsednik privredne komore R. Srpske Borko Đurić potvrdio je da je saradnja između ove dve zemlje dobra, ali je istakao da je neophodno da se ona učvrsti i podigne na još viši nivo. On je napomenuo i da je za R. Srpsku naročito interesantan naš region.

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju R. Srpske Zlatan Klokić izjavio je da je Srbija najznačajniji spoljnotrgovinski partner R. Srpske i dodao da postoji disbalans u odnosu uvoza i izvoza , ali da se stvari popravljaju, što je vidljivo i na rezultatima u prvoj polovini ove godine.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Pomoćnik ministra poljoprivrede, Aleksandar Bogićević obišao je gazdinstvo Stipana Šarčevića u Starom Žedniku

U okviru radne posete Gradu Subotici, pomoćnik ministra poljoprivrede, Aleksandar Bogićević sa saradnicima obišao je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *