KK Spartak 06062017

Košarkaši Spartaka porazom su završili takmičenje u Super ligi.

Subotičani su, sinoć, u Hali sportova, izgubili od ekipe Vršca sa 88:83 .

Košarkaši Spartaka dobro su znali da, ukoliko žele da kraj prvenstvene sezone u Super ligi dočekaju na pretposlednjem, a ne na poslednjem, mestu na tabeli, iz okršaja protiv Vrščana moraju da izađu kao pobednici, sa pet koševa prednosti, pa su, tako, prvu četvrtinu i rešili u svoju korist sa 21:18.

U drugoj deonici gosti su uspeli da dođu do značajnije rezultatske prednosti od 19:8, koju su stalno uvećavali i uspeli su da je sačuvaju do samog kraja ovog derbija začelja, iako su domaći igrači treću četvrtinu rešili u svoju korist sa 25:22, dok je poslednja četvrtina završena dominacijom domaćih igrača i sa rezultatom od 32:26 u njihovu korist.

U konkurenciji osam najboljih domaćih ekipa, košarkaši Spartaka odigrali su četrnaest mečeva i zabeležili su samo jednu pobedu, pa su se našli na začelju tabele.

Bila je to izuzetno naporna i teška prvenstvena sezona, u kojoj su naši sugrađani, posle više od dve decenije pauze, opet imali prilike da uživaju u superligaškim mečevima, a, u poslednja dva meseca, košarkaše Spartaka pratili su brojni pehovi i neplanirane povrede, zbog kojih su oni, konstantno, imali ozbiljnih kadrovskih problema,što predstavlja i glavni razlog za njihov nešto slabiji plasman na tabeli.

Realno gledano, naši mladi momci, predvođeni novim trenerskim tandemom Aleksandar Jončevski – Nebojša Vagić trudili su se da na svakoj utakmici pruže maksimum svojih mogućnosti, ali, objektivno, oni, s obzirom na sve, nisu mogli ništa više da urade, pa zaslužuju pohvale za rad, želju i trud da što bolje reprezentuju ne samo svoj klub, nego i celokupnu sportsku Suboticu.

Prethodni članak
Sledeći članak