nedelja , 9 avgust 2020
Naslovna / Sport / Kapiten kadetske ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, 15. godišnja Nina Mandović, naše gore je list

Kapiten kadetske ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, 15. godišnja Nina Mandović, naše gore je list

Naša današnja sagovornica, 15. godišnja Nina Mandović, u sportske vode uplovila je pre devet godina, kada je pošla u drugi razred osnovne škole. Poput svog starijeg brata, Filipa, prvo se okušala na teniskom terenu, potom je zaplivala u bazenu, a onda se, na prvi pogled, zaljubila u odbojku, gde je i pronašla sebe.

U svemu tome, od prvih dana, imala je bezrezervnu podršku svojih roditelja, kojima je bilo važno da im se deca, prvenstveno zbog zdravlja, bave sportom, a kada je uvidela da će odbojka biti njeno životno opredeljenje, odlučila je da proneni sredinu i iz topline roditeljskog doma, zajedno sa klupskom koleginicom Anom Jaramazović, otisnula se u „TENT“ iz Obrenovca, čiji član je i danas.

Nina igra na poziciji tehničara, a po odlasku iz Subotice postala je član prvo pionirske, potom i kadetske reprezentacije Srbije. Zahvaljujući dosadašnjim zapaženim igrama, nedavno se našla i na širem spisku seniorske odbojkaške reprezentacije Srbije, što za nju predstavlja veliki stimulans u daljem radu.

Pošto ima samo 15 godina, Nina Mandović zna da je vreme na njenoj strani. Svesna je da ni jedan uspeh ne dolazi preko noći, pa je spremna da nastavi proces svog daljeg usavršavanja.

U slobodno vreme, voli da se opusti uz gitaru i da se druži sa vršnjacima, ali odbojka joj, ipak, trenutno, predstavlja najveću preokupaciju u životu, a svojim vršnjacima poručuje da nikada ne odustaju od svojih snova, jer čuda su moguća ne samo u bajkama, već i u stvarnom životu.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

U toku današnjeg dana biće završeno Ekipno prvenstvo Srbije u tenisu

U toku današnjeg dana biće završeno Ekipno prvenstvo Srbije u tenisu za seniorke i seniore.Muška …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *