subota , 11 jul 2020
Naslovna / Društvo / Juče otvorena Međunarodna konferencija SISY

Juče otvorena Međunarodna konferencija SISY

 

U Velikoj većnici Gradske kuće juče je svečano otvorena petnaesta po redu Međunarodna konferencija o inteligentnim sistemima SISY. Trodnevnu konferenciju, koja je posvećena inteligentnim sistemima, informatici i robotici organizuju Visoka tehnička škola strukovnih studija i Univerzitet Obuda iz Budimpešte.

Konferencija je ove godine okupila naučne radnike i stručnjake iz Mađarske, Slovačke, Rumunije, Nemačke, Italije, Irana, Turske, Japana i balkanskih zemalja, koji će predstaviti više od 60 naučnih radova. Kao i prošle godine, čast da otvori konferenciju pripala je dr Imreu Rudašu, predsedniku odbora „SISY 2017“. Zahvaljujući ovoj konferenciji, stručnjaci iz Subotice već deceniju i po imaju mogućnost da u svom gradu razmenjuju iskustva u oblasti intelignetnih sistema i primenjene matematike sa kolegama iz inostranstva.

Na konferenciji će biti predstavljeni i radovi desetak zaposlenih na Visokoj tehničkoj školi, među kojima je dr Sanja Maravić-Čisar, koja će ukazati na potrebu modernizovanja nastave i uvođenja praktičnog rada.

Nakon programa u Velikoj većnici, u Visokoj tehničkoj školi organizovan je rad po sekcijama. Konferencija će biti završena sutra, kada će biti organizovan izlet na Palić za sve učesnike.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

U dvorištu Subotičanina pronđeno 8 ptica strogo zaštićenih vrsta

Po prijavi Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbija, Pokrajinska inspekcija za zaštitu životne sredine, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *