ponedeljak , 6 april 2020
Naslovna / Društvo / JKP „Subotičke pijace“ doniralo terapijski laser Opštoj bolnici

JKP „Subotičke pijace“ doniralo terapijski laser Opštoj bolnici

Direktorka JKP „Subotičke pijace“ Ilinka Vukoja uručila je donaciju u vidu terapijskog lasera Odeljenju za rehabilitaciju Opšte bolnice. Ovo preduzeće već drugu godinu zaredom donira aparate Opštoj bolnici od novca prikupljenog na Winterfestu.

Novac za donaciju prikupili su građani Subotice i posetioci na manifestaciji Winterfest. Za 40 dana sakupljeno je 142 hiljade dinara, što je najveći iznos koji je prikupljen ovim putem.

Odeljenje za rehabilitaciju Opšte bolnice zbrinjava veliki broj pacijenata, te imaju potrebu za što češćom obnovom aparata. Načelnica Službe za produženo lečenje i negu, palijativnu negu i fizikalnu medicinu dr Ljiljana Đurović Manojlović objašnjava da laserska terapija pomaže kod ublažavanja bola, te smanjuje zapaljenje i pospešuje regeneraciju.

Terapijski laser će omogućiti veći broj pacijenata i kvalitetniju uslugu na Odeljenju za fizikalnu terapiju, poručio je direktor Opšte bolnice dr Slobodan Puškar. On je podsetio i da su „Subotičke pijace“ prošle godine bolnici donirale aparat za elektroterapiju.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Viziri za medicinske radnike u Gerontološkom centru

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *