subota , 6 jun 2020
Naslovna / Sport / IZVUČEN ŽREB ZA I GRUPU EVRO-AFRIČKE ZONE FED KUP TAKMIČENJA ZA 2019.
Tennis Tenis Fed Cup World Group II Srbija v Spanija Jelena jankovic v Carla Suarez Navarro team captain Tatjana Jecmenica Kraljevo, 06.02.2016. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

IZVUČEN ŽREB ZA I GRUPU EVRO-AFRIČKE ZONE FED KUP TAKMIČENJA ZA 2019.

IZVUČEN ŽREB ZA I GRUPU EVRO-AFRIČKE ZONE FED KUP TAKMIČENJA ZA 2019.

 

Srbija u grupi sa Hrvatskom, Gruzijom i Turskom

 

Održan je žreb za Fed kup takmičenje I grupe Evro-afričke zone u kome se nalazi i NIS selekcija Srbije. Zonsko takmičenje je od 2019.  podeljeno u dve grupe A i B, dva grada, odnosno dve države koje će biti domaćin. Takmičenje je na programu od 6. do 9. februara 2019. godine i odvijaće se po round robin sistemu.

NIS Fed kup selekcija Srbije smeštena je u grupu B, a domaćin ove grupe koja okuplja osam ekipa biće grad Bat u Veliko Britaniji.

Pored Srbije grupu B čine: Velika Britanija, Hrvatska, Mađarska, Turska, Grčka, Gruzija i Slovenija.

Grupa A biće odigrana u poljskom mestu Zjelona Gora, a tamo će se takmičiti: Poljska, Rusija, Ukrajina, Estonija, Bugarska, Danska i Švedska.

Takmičenje u Batu i Zjelonoj Gori  odvijat će se po round robin sistemu. Osam (Bat) i sedam (Zjelona Gora) ekipa biće podeljeno u po dve grupe (A i B), svaki meč u grupi podrazumeva dva singl susreta i dubl. Prvi singl igraju drugi reketi oba tima, po završetku ovog meča igra se drugi singl u kome se sastaju prvi reketi, nakon drugog singla sledi dubl meč. 

Pobednici grupa kako u Batu, tako i Zjelonoj Gori boriće se međusobno za plasman u plej of za popunu Svetske grupe B 2020, koji je na programu 20. i 21. aprila 2019. godine.

Grupa B u Batu podeljna je na dve grupe, a voljom žreba prvu (A) čine: Velika Britanija, Mađarska, Grčka i Slovenija. Pobednik ove grupe ukrstiće se u baražu sa pobednikom grupe B koju voljom žreba čine: Srbija, Hrvatska, Gruzija i Turska.

Objavljene su i nominacije timova, ali do samog početka takmičenja može doći do promena.

Nominovani tim Srbije čine: Aleksandra Krunić, Olga Danilović, Ivana Jorović i Nina Stojanović, selektor Tatjana Ječmenica Jevtić.

Nominacije naših protivnika u grupi izgledaju ovako:

Hrvatska: Dona Vekić, Jana Fett, Tena Lukas, Ana Konjuh i Darija Jurak, selektor Iva Majoli.

Gruzija: Ekaterine Gorgodze, Mariam Bolkvadze, Oksana Kalashnikova, Zoziya Kardava, Margalita Chakhnashvili-Ranzinger, selektor Margalita Chakhnashvili-Ranzinger.

Turska: Pemra Ozgen, Cagla Buyukakcay, Ayla Aksu, Ipek Soylu, Berfu Cengiz i selektor Alaaddin Karagoz.

„Po trenutnim prijavama, sve tri ekipe su jake, Hrvatska ima igračicu u top 30 i još dve bivše top 100 igračice. Turska takođe čvrsta i iskusna ekipa sa par igračica oko 200. mesta u singlu i potencijalno jako dobrim dublovima. Gruzija je veoma borbena ekipa, prošle godine smo imali težak meč pritiv njih, veliku borbu očekujem i ove godine. U svakom slučaju čeka nas težak posao, ko god da je bio izvučen. Nijedna ekipa nema pravo na kiks, moraćemo da budemo maksimalno skoncentrisani i konstantno dobri ako želimo dalje. Uz motivaciju i želju koje inače nikad ne fale kada se igra za Srbiju i naravno dobro zdravlje naših igračica, mislim da možemo da napravimo dobar rezultat i ispunimo cilj, a to je naravno razigravanje za Svetsku grupu B“ – zaključila je selektor Fed kup tima Srbije Tatjana Ječmenica Jevtić.

 

O autoru sinisa

Pogledaj i sledeće

Proteklih 27 godina rada „Yu eco“ radija, u velikoj meri, obeležili su sportski izveštaji

Proteklih 27 godina rada „Yu eco“ radija, pored ekoloških i servisno-komunalnih informacija, ali i dobre …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *