petak , 25 septembar 2020
Naslovna / Zdravstvo / Izvestaj Gradskog štaba za vanredne situacije

Izvestaj Gradskog štaba za vanredne situacije

Od petka do ponedeljka je u Kovid delu bolnice umrlo 5 osoba sa teritorije Severnobačkog okruga, navodi se u saopštenju Gradskog štaba za vanredne situacije. Trenutna epidemiološka situacija oboljenja KOVID-19 se i dalje ocenjuje kao nepovoljna.

Prema izveštaju koji je Zavod za javno zdravlje Subotica uputio Gradskom štabu za vanredne situacije a vezano za epidemiološku situaciju u vezi sa infekcijom KOVID-19, od početka epidemije, a zaključno sa današnjim datumom, na području grada Subotice registrovano je 310 obolelih lica dok ovaj broj za teritoriju Severnobačkog okruga iznosi 384.
Od početka epidemije KOVID-19, na teritoriji grada zabeležano je 12 smrtnih ishoda koja se mogu dovesti u vezu sa ovim oboljenjem. Za teritoriju Severnobačkog okruga, broj smrtnih ishoda iznosi 14.
Prema podacima Opšte bolnice u Subotici, tokom vikenda (od petka do ponedeljka) u Kovid respiratornoj ambulanti bolnice obavljeno je 65 pregleda, a 25 pacijenata zadržano je na bolničkom lečenju. U istom periodu, u Kovid delu bolnice umrlo je pet pacijenata sa teritorije
Severnobačkog Okruga. Četiri pacijenta su iz Subotice (tri pacijentkinje starosti 94, 87 i 84 godine, dok je pacijent muškog pola starosti 71 godinu), i jedan pacijent muškog pola starosti 76 godina iz Bačke Topole.
Na dalje kućno lečenje i izolaciju otpušteno je tokom vikenda ukupno 18 pacijenata. Trenutno se na bolničkom lečenju u Kovid delu bolnice nalazi ukupno 94 pacijenata. Sedam pacijenata nalazi se u Kovid jedinici intenzivnog lečenja, od toga četvoro na mehaničkoj ventilaciji.
Trenutna epidemiološka situacija oboljenja KOVID-19 se i dalje ocenjuje kao nepovoljna, i zato apelujemo na građane da se ponašaju odgovorno i da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih epidemioloških službi, navodi se na kraju saopštenja Gradskog štaba za vanredne situacije.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

U Kovid delu bolnice obavljeno 10 pregleda

U poslednja 24 sata u Kovid respiratornoj ambulanti Opšte bolnice obavljeno je 10 pregleda, od …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *