sreda , 19 jun 2019
Naslovna / Kultura / Izveden najstariji jevrejski mjuzikl

Izveden najstariji jevrejski mjuzikl

U subotičkoj sinagogi u subotu je održana muzička predstava bazirana na biblijskoj priči o Josefu i njegovoj braći. Najstariji jevrejski mjuzikl izveden je u okviru programa 4.Jesenjeg festivala jevrejske kulture.

Scensko-muzičko delo “Jozef i njegova braća” izveli su ansambl “Šira Utfila”, Hor Braća Baruh i glumci Mladen Andrejević i Zorana Bečić.Najstariji jevrejski mjuzikl napisao je Avraham Toledo u 17. veku u Istanbulu, a bazira se na biblijskoj priči o Josefu i njegovoj braći.

Po rečima predsednika Saveza jevrejskih opština Srbije, Roberta Sabadoša, u okviru Fondacije “Sinagoga” koja treba da rukovodi dešavanjima koja će se odvijati u ovom zdanju, razmatra se da Sinagoga bude mesto održavanja vrhunskih scensko-nuzičkih ostvarenja.

U okviru Jesenjeg festivala jevrejske kulture sutra će od 19 časova u Sinagogi biti održan četvrti koncert kantora u Subotici, pod nazivom “Ti koji si nam život dao”. Festival se nastavlja u sredu predavanjem Olge Kovačev Ninkov “Porodica Bošan i umetnost Đorđa Bošana” u 19 časova u Velikoj sali Jevrejske opštine. Narednog ponedeljka, 15. oktobra festival se završava otvaranjem izložbe “Photo-reflections” u Savremenoj galeriji Subotica u 19 časova.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Predstava „Priča se po gradu“ oduševila Subotičane

Na Letnjoj pozornici na Paliću sinoć je odigrana jedna od trenutno najpopularnijih predstava “Priča se …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *