utorak , 7 jul 2020
Naslovna / Društvo / Izgradnja trotoara u romskom naselju u Čantaviru

Izgradnja trotoara u romskom naselju u Čantaviru

U sklopu realizacije Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja Roma i Romkinja u naselju Haladaš u Čantaviru radi se na rekonstrukciji i izgradnji trotoara, a veći deo posla već je završen.
Za stanovnike romskog naselja Haladaš, koji žive u lošim uslovima, izgradnja trotoara je veoma značajna, jer kako kažu više neće morati da gaze po blatu veći deo godine.
Po završetku radova biće izgrađeno i rekonstruisano ukupno 470m trotoara u ovom naselju. U ovu svrhu lokalna samouprava iz gradskog budžeta izdvojila je sredstva u iznosu od 1 600 000 dinara, dok je 400 hiljada dinara obezbeđeno preko konkursa Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku.
U cilju poboljšanja uslova života u romskim naseljima lokalna samouprava predvidela je Lokalnim akcionim planom i uređenje naselja Haladaš i Halas u Čantaviru, podsetio je koordinator za romska pitanja Stevan Nikolić.
U Čantaviru živi oko 250 Roma, a najveći deo njih živi u jednom od dva roska naselja, odnosno u Haladašu živi oko 150 ljudi, a oko 45 u naselju Halas.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Jedina opoziciona grupa građana na teritoriji Vojvodine koja je uspela da pređe cenzus

Lider “Pokreta građanske Subotice”, Jene Maglai je analizirajući rezultate proteklih izbora na sva tri nivoa, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *