petak , 14 avgust 2020
Naslovna / Društvo / Izgradnja Mađarskog kulturnog centra na Paliću odvija se po planu

Izgradnja Mađarskog kulturnog centra na Paliću odvija se po planu

Uprkos lošim vremenskim uslovima radovi na izgradnji Mađarskog kulturnog centra na Paliću teku po planu, a ovaj objekat na jesen bi trebalo da bude predat na upotrebu, poručila je menadžerka projekta “Colourful Cooperation”, Timea Horvat prilikom obilaska gradilišta. Horvat je tom prilikom podsetila da je vrednost radova 1,1 milion evra, te da Grad učestvuje u finansiranju sa 15 odsto.
Krajem oktobra prošle godine položen je kamen temeljac za izgradnju Mađarskog kulturnog centra na Paliću. Osam meseci kasnije menadžerka projekta “Colourful Cooperation”, Timea Horvat poručuje da radovi na izgradnji ovog objekta teku po planu, te da uprkos lošim vremenskim uslovima ne treba očekivati velika kašnjenja.
Izvođač radova je firma “Modulor” iz Beograda, a sa gradilišta navode da, iako ih kiša pomalo usporava, očekuju da do kraja avgusta radovi budu završeni. Trenutno se vrši izgradnja kompletnog krova, a paralelno sa tim se odvijaju i unutrašnji radovi, kao i radovi na postavljanju hidro i termo izolacije.
Podsećamo, Mađarski kulturni centar na Paliću gradi se u okviru projekta “Colourful Cooperation” , kroz INTERREG IPA program pregogranične saradnje Srbija-Mađarska. U okviru ovog projekta, koji je vredan 3,7 miliona evra, izgrađen je i Srpski kulturni centar u Moraholomu.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Drugi upisni rok VTŠ

Na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija, u drugom konkursnom roku ostalo je mesta za 23 …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *