nedelja , 20 oktobar 2019
Naslovna / Društvo / Izabrano ime za mladunče lava

Izabrano ime za mladunče lava

Mala lavica koja je došla na svet pre mesec dana u Zoo vrtu Palić dobila je ime. Od 14 izabranih predloga najviše glasova osvojilo je ime Kiara. Zoološki vrt na Paliću poslednji put je imao mladunče lava pre desetak godina.

Retko ko je od posetilaca Zoo vrta na Paliću imao priliku da vidi mladunče lava koje je svet ugledalo pre mesec dana. Mala lavica veći deo vremena provodi unutra sa majkom, koja je ljubomorno čuva od svih. U volijeru, u kojoj borave ostali lavovi, mala lavica veoma retko izlazi. Kako kažu u Zoo vrtu, čopor, koji čine majka Džamala, otac Marko i treća lavica koju zovu “tetka” jako je lepo prihvatio prinovu.

Na poziv Zoo vrta da im pomognu u dabiru imena za mladunče lava koje je rođeno pre 4 nedelje, odazvalo se 2000 ljudi. Od 14 izabranih predloga, najviše je glasova bilo za ime Kiara, pa je tako mala lavica ponela ime junakinje iz crtanog filma “Kralj lavova”.

U toku je nagradni likovni konkurs “Mladunče lava” koji je otvoren do 5. decembra. Svi koji žele da učestvuju na konkursu potrebno je da pošalju svoj crtež poštom na adresu Zoo vrta: Krfska 4, 24413 Palić ili na email: office@zoopalic.co.rs.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Mirović obišao radove na rekonstrukciji dva objekta Gerontološkog centra

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, pokrajinski sekretar Predrag Vuletić i direktor Kancelarije za upravljanje javnim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *