nedelja , 29 mart 2020
Naslovna / Društvo / Ivanišević: Iskustvo penzionera za razvoj socijalnog preduzetništva

Ivanišević: Iskustvo penzionera za razvoj socijalnog preduzetništva

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nenad Ivanišević posetio je Udruženje penzionera Subotice, kako bi se upoznao sa planiranim aktivnostima Udruženja i mogućnostima za uključivanje u projekte prekogranične saradnje. Udruženje penzionera Subotice ima oko 15 hiljada članova i zvanično je jedno od najorganizovanijih u našoj zemlji.

Predsednica Udruženja penzionera Dragica Lučev ukazala je državnom sekretaru Nenadu Ivaniševiću na probleme vezane za funkcionisanje Udruženja i održavanje objekta. Takođe, ona je izrazila zahvalnost za pomoć koje Ministarstvo za rad kontinuirano pruža ovoj organizaciji.

Na sastanku, kome su prisustvovali i član Gradskog veća za socijalna pitanja, Ilija Đukanović i članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje, Nataša Aleksić razgovaralo se i o mogućnostima za uključivanje Udruženja u projekat razvijanja socijalnog preduzetništva, za koji je apliciralo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja u okviru programa prekogranične saradnje sa Mađarskom.

Vrednost projekta, čija bi realizacija trebalo da počne do kraja godine, je oko 200 hiljada evra.

O autoru Ivana Radinović

Pogledaj i sledeće

Đaci OŠ „Kizur Ištvan“ sakupljaju plastiku

Đaci osnovne škole Kizur Ištvan od prvog do četvrtog razreda već godinama unazad prikupljaju plastičnu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *