ponedeljak , 16 jul 2018
Naslovna / Društvo / Isplata naknada trudnicama i porodiljama neće kasniti posle 1. jula

Isplata naknada trudnicama i porodiljama neće kasniti posle 1. jula

Isplata naknada trudnicama i porodiljama neće kasniti posle 1. jula, kada na snagu stupi Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.
Odgovarajući na poslanička pitanja u vezi sa kašnjenjem u isplati naknada trudnicama i porodiljama, Đorđević je u parlamentu rekao da je tačno da se kasni u isplati, jer postoje neodgovorni poslodavci koji kasne i po više od godinu dana sa isplatama. Poslodavci su, kako je naveo, po još važećem zakonskom rešenju, donetom pre 2012. godine, u obavezi da uplaćuje porodiljsko bolovanje, a zatim da dokazuju da su uplatili, dok država i roku od pet dana refundira poslodavcima. Upravo će tu grešku prema porodiljama ispraviti novo zakonsko rešenje, pa će od 1. jula država da isplaćuje naknade i više neće biti kašnjenja, rekao je ministar.“Neće biti kašnjenja ni jednog jedinog dana, a potvrda za to je roditeljski dodatak, koji je u ingerenciji države, a ne kasni ni dan. Tako će da bude i sa porodiljskim od 1. jula“, rekao je Đorđević.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

U Đurđinu održano takmičenje risara

Na njivi pokraj crkve Svetog Josipa Radnika, u Đurđinu, u subotu je održano 50. jubilarno …

2 Komentari

  1. Kako nekasni kad kasni doduse jedan dan al prethodnih meseci nije i bas od pevog jula pocelo da kasni,pa da se veruje ovoj drzavi,zalosno

  2. Molim vas, jos uvek mi nije bila uplata trudnickog za maj mesec. Da li se zna kada ce i gde mogu proveriti?
    Hvala

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *