sreda , 24 jul 2019
Naslovna / Društvo / Inkluzivna učionica na otvorenom u Dnevnom boravku za odrasla lica

Inkluzivna učionica na otvorenom u Dnevnom boravku za odrasla lica

Četrdeset korisnika Dnevnog boravka za odrasla lica pri Domu za decu ometenu u razvoju “Kolevka” od danas imaju na raspolaganju inkluzivnu učionicu na otvorenom. Izgradnja letnjikovca je koštala oko 600.000 dinara sredstvima koje su delom obezbedili Grad i “Kolevka”, a delom donatori.

Letnjikovac u dvorištu Dnevnog boravka za odrasla lica služiće korisnicima kao inkluzivna učionica u kojoj će se sprovoditi radno-okupaciona terapija. Ova učionica izgrađena je sa ciljem da korisnici što kvalitetnije provode vreme u boravku.

Izgradnja Inkluzivne učionice završena je prošle godine, ali su vremenski uslovi dozvoli njeno korišćenje tek nedavno. Vrednost radova na izgradnji ove učionice je oko 600.000 dinara.

Grad je u budžetu za 2019. godinu izdvojio 9,4 miliona dinara za Dnevni boravak za odrasla lica, a ukupno 22,6 miliona za Dom za decu ometenu u razvoju “Kolevka” .

Inkluzivna učionica na otvorenom u Dnevnom boravku za odrasla lica namenjena je ne samo korisnicima Boravka i štićenicima “Kolevke” već i učenicima specijalnih škola, kao i svim osobama sa invaliditetom sa teritorije našeg grada.

https://youtu.be/JDG5UYouMYk

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Besplatna linija za prijavljivanje poslodavaca koji krše prava trudnica

Nova besplatna linija za prijavu poslodavaca koji trudnicama i porodiljama uskraćuju prava, preko koje mogu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *