petak , 6 decembar 2019
Naslovna / Društvo / Inkluzivna učionica na otvorenom u Dnevnom boravku za odrasla lica

Inkluzivna učionica na otvorenom u Dnevnom boravku za odrasla lica

Četrdeset korisnika Dnevnog boravka za odrasla lica pri Domu za decu ometenu u razvoju “Kolevka” od danas imaju na raspolaganju inkluzivnu učionicu na otvorenom. Izgradnja letnjikovca je koštala oko 600.000 dinara sredstvima koje su delom obezbedili Grad i “Kolevka”, a delom donatori.

Letnjikovac u dvorištu Dnevnog boravka za odrasla lica služiće korisnicima kao inkluzivna učionica u kojoj će se sprovoditi radno-okupaciona terapija. Ova učionica izgrađena je sa ciljem da korisnici što kvalitetnije provode vreme u boravku.

Izgradnja Inkluzivne učionice završena je prošle godine, ali su vremenski uslovi dozvoli njeno korišćenje tek nedavno. Vrednost radova na izgradnji ove učionice je oko 600.000 dinara.

Grad je u budžetu za 2019. godinu izdvojio 9,4 miliona dinara za Dnevni boravak za odrasla lica, a ukupno 22,6 miliona za Dom za decu ometenu u razvoju “Kolevka” .

Inkluzivna učionica na otvorenom u Dnevnom boravku za odrasla lica namenjena je ne samo korisnicima Boravka i štićenicima “Kolevke” već i učenicima specijalnih škola, kao i svim osobama sa invaliditetom sa teritorije našeg grada.

https://youtu.be/JDG5UYouMYk

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Trka Deda Mrazeva održaće se u nedelju

Trka Deda Mrazeva održaće se u nedelju sa početkom u 11 časova, u Velikom parku …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *