ponedeljak , 28 septembar 2020
Naslovna / Društvo / Humanost za nove školske pobede

Humanost za nove školske pobede

Crveni krst Subotice ponovo pokreće akciju prikupljanja školskog pribora za decu, pod nazivom “Humanost za nove školske pobede”.

Kutije za prikupljanje školskog pribora postavljene su u knjižarama: Stil B u Štrosmajerovoj ulici, Mapa 5 takođe u Štrosmajerovoj ulici, zatim u ForA4 u ulici Matka Vukovića i Arsenija Čarnojevića, Papir Commerce na Trg republike i u Čikoš prometu u Nade Dimić na Prozivci.

Iz Crvenog krsta mole sugrađane da, prilikom kupovine školskog pribora za svoju decu, kupe nešto dodatno, koliko ko može i da ostave u kutijama pripremljenim za to. Svaka pomoć je dobrodošla, a Crveni krst Subotica će sve prikupljeno uručiti deci korisnicima Narodne kuhinje, kojoj je ovakva pomoć neophodna kako bi sa radošću pošla u školu i sticala nova znanja. Prioritet su deca korsnici Narodne kuhinje u Subotici, kojih ima oko 240, a ukoliko se prikupi dovoljno školskog pribora on će biti uručen i drugoj deci u porodicama sa težom materijalnom situacijom. Crveni krst Subotica je prošle godine, u avgustu pokrenuo ovu akciju kada je uz pomoć sugrađana kao i samih knjižara, prikupljeno je dovoljno školskog pribora da se 59 dece, uzrasta od 1. do 4. razreda osnovne škole, a koji su korsnici Narodne kuhinje u Subotici
opremi rančevima i svim neophodnim školskim pribotrom za polazak u novu školsku godinu.

 

 

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Info blok 25.09.2020.

Info blok 25.09.2020.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *