utorak , 31 mart 2020
Naslovna / Društvo / Humani Božić

Humani Božić

U subotu je u prostorijama Gradske organizacije Crveni krst održana tradicionalna akcija davanja krvi pod nazivom ,,Humani Božić“. Tokom akcije krv je dalo trideset i osmoro davalaca krvi, a prikupljeno je 19.380 ml krvi.

Daniel Kovač je ove godine krv dao po sedamnaesti put. Rekao nam je da voli da bude human i da u tome pronalazi motivaciju da i dalje daje krv kad god je u mogućnosti.

Prema rečima zamenice sekretara Gradske organizacije Crveni krst, doktorke Lidije Segedinčev, Humani Božić i Humana subota su dve najveće akcije dobrovoljnog davalaštva krvi koje su uvek posećene. Subotičani su veoma revnosni i humani u akcijama dobrovoljnog davalaštva krvi zbog čega naš grad nikada nije bio u deficitu ni što se tiče količine krvi niti krvih grupa. Ona je osim građana, pohvalila uspešnu višegodišnju saradnju koja je ostvarena između Gradske organizacije Crvenog krsta i službe za transfuziju krvi.

Tokom druge velike akcije davalaštva krvi u organizaciji Službe za transfuziju krvi Opšte bolnice i Gradske organizacije Crveni krst prikupljeno je oko devetnaest litara dragocene tečnosti. Ove godine je tokom akcije krv dalo trideset i osmoro dobrovoljnih davalaca krvi. Udruženje pčelara ,,Pčela“ pripremilo je slatki doručak za sve, a Deda Mraz je tokom akcije podelio Božićne paketice deci dobrovoljnih davalaca krvi.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Nove mere Vlade Srbije: Zabrana kretanja vikendom od 15h do 5h, nema šetnje kućnih ljubimaca između 20 i 21h

Svim građanima R. Srbije, kao i strancima sa boravišnom dozvolom, koji su u zemlju ušli …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *