subota , 26 septembar 2020
Naslovna / Društvo / Građani u obavezi da očiste sneg ispred svojih kuća, podsećaju komunalni inspektori

Građani u obavezi da očiste sneg ispred svojih kuća, podsećaju komunalni inspektori

Prema gradskoj odluci o čišćenju i uklanjanju snega i leda sa javnih površina vlasnici kuća ili poslovnih objekata dužni su da očiste sneg i led ispred svojih ulaza, podsećaju iz komunalne inspekcije.

Profesionalni upravnici od jutros rade na uklanjanju snega ispred stambenih jedinica kojima upravljaju. Prema rečima profesionalne upravnice Gabriele Agošton, uklanjanje snega ispred stambene zajednice kojom upravlja i angažovanje ljudi u tu svrhu jeste zadatak profesionalnog upravnika, a čišćenje se vrši po potrebi.

Pored preduzeća u čijoj je nadležnosti uklanjanje snega i leda sa puteva i javnih površina, iz komunalne inspekcije podsećaju da su i sami građani dužni da uklone sneg i led ispred poslovnih ili stambenih objekata koji su u njihovom vlasništvu.

Podsećamo da će građani koji ne ukole sneg i led ispred objekata koji su u njihovom vlasništvu ni posle upozorenja komunalne inspekcije morati da plate kaznu u iznosu od dve i po hiljade dinara za fizička lica, odnosno 10 hiljada dinara za pravna lica.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Posle kratke i teške bolesti jutros je preminuo Mirko Grlica, istoričar i muzejski savetnik Gradskog muzeja

Grlica rođen je u Subotici 6. avgusta 1956. godine. Diplomirao je na smeru istorija na …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *