četvrtak , 9 jul 2020
Naslovna / Društvo / Grad izdvojio 13,8 miliona dinara za besplatne užine u 2019. godini

Grad izdvojio 13,8 miliona dinara za besplatne užine u 2019. godini

U 2019. godini Grad je iz budžeta opredelio sredstva u iznosu od 13,8 miliona dinara za besplatne užine. Pravo na besplatnu užinu mogu da ostvare učenici od 1-8. razreda subotičkih osnovnih škola iz socijalno ugroženih porodica.

Roditelji đaka koji ostvaruju pravo na besplatnu užinu, početkom kalendarske godine prikupljaju i podnose dokumentaciju neophodnu za ostvarivanje ovog prava. Dokumentacija se predaje školi, koja u saradnji sa Centrom za socijalni rad Gradu dostavlja spisak učenika koji ostvaruju pravo na besplatnu užinu.

Pravo na besplatnu užinu ostvaruju učenici od 1-8.razreda osnovnih škola na teritoriji Grada Subotice iz porodica čija ukupna mesečna primanja ne prelaze utvrđeni limit. Prilikom utvrđivanja ostvarenja prava na besplatnu užinu u obzir se ne uzimaju primanja i prihodi ostvareni po osnovu dečijeg ili roditeljskog dodatka, dodatka za pomoć i negu drugog lica, naknada za telesno oštećenje, zatim primanja po osnovu učeničkog i studentskog standarda, otpremnine za odlazak u penziju i primanja po osnovu nagrada.

Odlukom Skupštine Grada cena užine po detetu je 80 dinara, a kako saznajemo tokom 2018. godine najveći broj besplatnih užina bio je distribuiran u osnovne škole: “Sečenji Ištvan”, “Majšanski put” i “Đuro Salaj”.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Info blok 08.07.2020.

Info blok 08.07.2020.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *