utorak , 19 novembar 2019
Naslovna / Društvo / Ginekološke infekcije češće leti

Ginekološke infekcije češće leti

Ginekološke infekcije leti su češće u odnosu na ostatak godine, a stručnjaci objašnjavaju da je uzrok tome toplo vreme i boravak u vlažnim kupaćim kostimima, kao i kupanje u bakteriološki neispravnoj vodi.

Po rečima stručnjaka uzročnici vaginalnih infekcija tokom leta su, pre svega gljivice, razni sojevi bakterija i virusi. Razvoju infekcija najviše pogoduje toplo vreme, pojačano znojenje, kupanje u bakteriološki neispravnoj vodi i boravak u vlažnim kupaćim kostimima. Ginekolozi objašnjavaju koji uslovi posebno pogoduju razvoju ginekoloških infekcija.

Kako bi se izbegla mogućnost dobijanja ginekoloških infekcija, ginekolozi savetuju da se posebno povede računa o intimnoj higijeni, a specijalno prilikom kupanja na bazenima ili u moru. Na kupanje uvek ponesite više suvih peškira i vodite računa o tome da uvek imate suv kupaći kostim.

Jedan vid preventive od vaginalnih infekcija može biti i upotreba probiotika koji se primenjuju lokalno ili oralno, a namenjeni su očuvanju vaginalne flore. Ipak, pri pojavi bilo kakvih problema, neophodno je javiti se ginekologu, a nikako ne pokušavati lečenje na svoju ruku.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Obeležen Svetski dan hronične opstruktivne bolesti pluća

Broj lečenih pacijenata od hronične opstruktivne bolesti pluća u Opštoj bolnici Subotica tokom prošle godine …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *