FK Spartak 14042017

Fudbaleri Spartaka nisu uspeli da se plasiraju u ovogodišnje plej-of takmičenje u Super ligi, pošto su, juče, u okviru poslednjeg, 30. po redu, kola regularnog dela prvenstva ubedljivo poraženi u Lučanima od petoplasirane Mladosti sa 4:1.

Raspoloženi domaći fudbaleri, koiji su, juče, na žalost, Subotičana prikazali odličnu igru, rano, već u 12. minutu, autogolom Aleksandra Radovanovića, došli su u vođstvo od 1:0. Dvadeset minuta kasnije, zahvaljujući pogotku Odite, Mladost je povela sa 2:0, a, u 37. minutu, utakmicu je učinio zanimljivijom, a ko bi drugi nego, Ognjen Mudrinski, koji se, opet, upisao u listu strelaca i smanjio je vođstvo Lučanaca na 2:1. U finišu prvog poluvremena Nemanja Glavčić pogodio je stativu, a na početku drugog poluvremena povoljnu priliku da izjednači rezultat imao je i Aranđel Stojković. Međutim, razigrani domaćini u 63. minutu, preko Radivojevića poveli su sa 3:1, da bi tačku na i stavio Bojović, koji je bio strelac četvrtog gola za ekipu Mladosti i tako je, na najlepši mogući način, i proslavio svoj rođendan.

Andrej Černišov, šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Spartak, nije bio zadovoljan igrom i rezultatom svog tima, koji je, do ove utakmice još imao šansu za plej-of, a, prema njegovim rečima, pobednika su odlučili rani golovi.
Pošto su plavi golubovi  regularni deo takmičenja  završili na desetom mestu, sa 38 bodova, nadmetanje   u Super lig nastaviće u plej-autu, u kojem će, nakon deobe bodova, startovati kao drugoplasirani tim, sa 19 bodova, samo bodom manje, od prvoplasiranog beogradskog Čukaričkog.

Prvo kolo razigravanja na programu je u utorak, 18. aprila, a fudbaleri Spartaka, na Gradskom stadionu, ugostiće trinaestoplasirani Metalac iz Gornjeg Milanovca. Nakon toga, plavi golubovi biće gosti Radnika iz Surdulice, pa  u Suboticu dolazi Novi Pazar, a  potom i   beogradski Rad. Zatim slede gostovanja Subotičana protiv Čukaričkog i čačanskog Borca, a u poslednjem kolu plavi golubovi dočekaće  Bačku iz Bačke Palanke.

Prethodni članak
Sledeći članak