utorak , 23 april 2019
Naslovna / Kultura / Festival Desire central station počinje u petak, 23. novembra

Festival Desire central station počinje u petak, 23. novembra

Jubilarni, 10. Međunarodni regionalni festival savremenog pozorišta, Desire central station 2018. počinje u petak, 23. novembra i trajaće do subote, 1. decembra. Ove godine u okviru festivala biće upriličeno 19 programa. Predstave će se igrati na četiri lokacije, odnosno na sceni pozorišta “Deže Kostolanji”, na sceni Jadran, u Dečiijem pozorištu i u Savremenoj galeriji.

Babrbaricum je podnaslov ovogodišnjeg festivala , a direktor Andraš Urban objašnjava da, iako predstave nisu birane po određenim podnaslovima, podnaslov može da posluži kao vizura preko koje je moguće tumačiti određeni niz predstava.

Festival će otvoriti predstava “Hasanaginica” Novosadskog pozorišta, koja je rađena po tekstu Ljubomira Simovića, a u režiji Andraša Urbana. Ova predstava će biti izvedena u petak, 23. novembra na sceni Jadran od 19h.

U okviru festivala biće upriličena Desire akademija, u sklopu koje će se održavati radionice, predavanja, prezentacije i razgovori u prostorijama Savremene galerije. U toku je rezervacija i prodaja karata. Karte se mogu preuzeti na blagajni pozorišta “Kostolanji Deže”, a rezervacije je moguće izvršiti na brojeve telefona 531-991 i 0642354930, ili na mail ticket@desirefestival.eu.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Festival „EuroStrings 2019“

Subotičani će po drugi put imati priliku da uživaju u zvucima klasične gitare na drugom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *