četvrtak , 19 septembar 2019
Naslovna / Društvo / Ekološki sistem grejanja za OŠ“Vladimir Nazor“ iz Đurđina

Ekološki sistem grejanja za OŠ“Vladimir Nazor“ iz Đurđina

OŠ “Vladimir Nazor” iz Đurđina biće prva škola u Subotici i okolini koja će u narednu školsku godinu ući sa novim ekološkim sistemom grejanja, poručuju iz škole. Ova ustanova po završetku radova na novom sistemu grejanja, koristiće pelet. Novi sistem grejanja jedna je u nizu investicija za ovu školsku ustanovu.
Putem konkursa Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, škola iz Đurđina dobila je značajan deo sredstava za promenu sistema grejanja. Sadašnji sistem grejanja preko nafte zameniće grejanje putem peleta, na taj način ova škola koristiće ekološki sistem grejanja. Grad Subotica, takođe, je izdvojio deo sredstava kako bi se investicija privela kraju,a iz škole poručuju da je za njih kao ustanovu to veoma značajno, kao i to što doprinose očuvanju okoline.
U prostorijama ove škole organizuju se razne aktivnosti za decu i mlade u ovom selu, a veliki problem ove ustanove je što im nedostaje fiskulturna sala. Kako navode iz škole poslednja prostorija koju su koristili kao salu, više nije na raspolaganju, ali je zato u toku izgradnja “letnje učionice” koja će poslužiti kao prostor za priredbe. Goranski Rasadnik dao je svoj doprinos za ulepšavanje “letnje učionice”.
Ova školska godina donela je mnogo promena, poručuju iz ustanove. Jedna od značajnijih jeste i zamena prozora nakon 60 godina od postojanja škole, koju je omogućila Pokrajinska vlada.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Info blok 18.09.2019.

Info blok 18.09.2019.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *