nedelja , 23 februar 2020
Naslovna / Društvo / Edukacija na temu borbe protiv trgovine ljudima

Edukacija na temu borbe protiv trgovine ljudima

Tokom vikenda Gradska organizacija Crvenog krsta bila je domaćin edukacija na temu borbe protiv trgovine ljudima. Edukacija je bila organizovana za volontere iz pet organizacija Crvenog krsta, kako bi oni postali vršnjački edukatori u svojim sredinama.

Edukaciji su prisustvovali volonteri Crvenog krsta iz Subotice, Kaniže, Sente, Kule, Vrbasa i Sremske Mitrovice. Budući vršnjački edukatori kažu da su imali priliku da čuju iskustva svojih vršnjaka koji su bili potencijalne žrtve trgovine ljudima, te da ih je ova edukacija osnažila za reagovanje u sličnim situacijama.

Standardizovana edukacija, koja se sprovodi širom Srbije, ima za cilj da ukaže na potencijalno rizične situacije i mere opreza koje bi mladi trebalo da sprovedu da bi se zaštitili. Akcenat je bio na povećanju bezbednosti prilikom korišćenja društvenih mreža, putovanja i izbora posla.

Učesnici će u svojim sredinama započeti ili nastaviti informisanje dece i mladih o merama opreza i prevenciji opasnosti od trgovine ljudima, kao i rad na širenju znanja o mogućnostima preliminarne identifikacije i pružanja podrške potencijalnim žrtvama trgovine ljudima.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Škola za trudnice

Svakog meseca Školu za trudnice Odeljenja preventivnog centra Doma zdravlja Subotica, pohađa tridesetak budućih majki. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *