ponedeljak , 16 septembar 2019
Naslovna / Politika / Dveri: krivično delo upereno protiv životne sredine

Dveri: krivično delo upereno protiv životne sredine

Povodom nelegalne seče drveća reagovao je i Gradski odbor Srpskog pokreta Dveri.
Dveri ističu da je time izvršeno krivično delo upereno protiv životne sredine, kao i da samo delo utiče i na bezbednost u saobraćaju. Krivično delo je izvršeno ispred i duž vinograda vinarije „Petra“ vlasnika Nataše Gubičak, navode Dveri Subotice. Povređen je član 25. Zakona o zaštiti životne sredine i izvršena su dva krivična dela koja se odnose na samu seču šume – „pustošenje šume“ i „šumska krađa“. 
Dveri ističu da subotička javnost treba da zna da li će nadležni organi preduzeti sve mere u skladu sa zakonom., kao i da li je na lice mesta izašla Inspekcija zaštite životne sredine i da li je na osnovu njenog zapisnika podneta krivična prijava od strane grada prema NN licu. Nema nikakve sumnje da je drvored posečen kako bi se ta javna površina našla u funkciji privatnika.
Dveri upozoravaju da niko ne sme biti izuzet i iznad zakona i dodaju da se Komunalna policija u ovom slučaju neprimereno ponela te smatraju da i prema njihovim nadležnima treba da bude sproveden disciplinski postupak.
Građani Subotice zaslužuju komunalnu policiju koja će prema svim građanima postupati jednako, a ako to nije slučaj, takva komunalna policija i nije potrebna ovom gradu. 
Bilo kako da se stvari odvijaju vetrozaštitni pojas mora ponovo da se zasadi sa odgovarajućim stablima, kao što su i bila, i to o trošku nalogodavca ovog krivičnog dela, navodi se u saopštenju.
Dveri Subotice se zalažu da se gde god je to moguće vrše zasadi vetrozaštitnog pojasa na teritoriji grada Subotice. To je u interesu građana Subotice jer omogućava zaštitu od vetra, buke, erozije, a utiče i na bezbednost u saobraćaju smanjujući u zimskom periodu mogućnost stvaranja smetova.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Predstavljena infrastrukturna ulaganja u Suboticu

Na konferenciji za novinare u prostorijama Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Subotici, bilo je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *