subota , 8 avgust 2020
Naslovna / Društvo / Donacija Narodnoj kuhinji

Donacija Narodnoj kuhinji

U magacin Narodne kuhinje Crvenog krsta danas je dopremljen novi rashladni orman kapaciteta 1400 litara. U pitanju je donacija kompanije “Lidl” koja je na ovaj način nastavila saradnju sa Crvenim krstom.

Novi rashladni orman zameniće stari dotrajali frižider koji je do sada služio za čuvanje sirovina koje se koriste za pripremu obroka za korisnike programa Narodne kuhinje. Ova donacija kompanije “Lidl” predstavlja završetak akcije koju su Crveni krst Srbije i ova kompanije krajem prošle godine zajednički pokrenuli akciju prikupljanja namirnica “Velika dela su mala stvar”. U toj akciji je u našem gradu prikupljeno oko 60 paketa za socijalno ugrožene stanovnike našeg grada.

U poslednjih nekoliko godina u Narodnoj kuhinji je dosta toga obnovljeno, ali kako ističu iz ove organizacije dobrodošle su donacije koje bi olakšale rad na pripremi obroka.

Svaki dan u Narodnoj kuhinji u našem gradu na pripremi obroka za 1200 korisnika radi 6 profesionalno angažovanih ljudi i 35 volontera koji učestvuju i u pripremi i u distribuciji obroka za najsiromašnije Subotičane.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

110. Dužijance po redu,biće održana ovog vikenda

Centralna proslava, 110. Dužijance po redu,biće održana ovog vikenda. Svi programi manifestacije su otkazani zbog …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *