subota , 30 maj 2020
Naslovna / Društvo / Donacija „Kobasicijade“ iz Turije za program Narodne kuhinje

Donacija „Kobasicijade“ iz Turije za program Narodne kuhinje

Predstavnici “Kobasicijade” iz Turije donirali su u toku prepodneva za program Narodne kuhinje Crvenog krsta 50 kg čuvene turijske kobasice.

Subotičani koji su se tokom prepodneva našli u centru grada imali su priliku da kupe i probaju čuvenu turijsku kobasicu. Predstavnici Udruženja “Kobasicijada” iz Turije, po dvadeseti put posetili su naš grad kako bi promovisali “Kobasicijadu” koja će u Turiji biti održana po 36. put. I ovog puta predstavnici “Kobasicijade” donirali su 50 kg kobasice za program Narodne kuhinje Crvenog krsta Suboitica.

Narodna kuhinja u Subotici trenutno je najveća u Vojvodini, a treća po veličini u Srbiji sa 1200 korisnika. Donacija u vidu mesnih prerađevina naći će se na jelovniku korisnika programa Narodne kuhinje tokom narednih nekoliko dana.

Član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva, Ilija Đukanović zahvalio se na donaciji Udruženju “Kobasicijada” i podsetio da je Grad ove godine uz budžeta opredelio 31,2 miliona dinara za program Narodne kuhinje. On je istakao da je za Crveni krst Subotice iz budžeta za ovu godinu izdvojeno 4 miliona dinara za podelu paketa hrane i higijene za najugroženije Subotičane.

“Kobasicijada” u Turiji biće održana od 28. februara do 1. marta. Uz bogat kulturno umetnički program, posetioci manifestacije imaće priliku da probaju čuvene kobasice. Centralni deo programa biće održan u subotu 29. februara kada će biti održan koncert Dragane Mirković.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Drugi probni završni ispit u ponedeljak i utorak

Učenici završnih razreda osnovnih škola u ponedeljak i utorak će polagati drugi probni završni ispit. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *