nedelja , 21 jul 2019
Naslovna / Društvo / Donacija EU mobilnim timovima za inkluziju Roma

Donacija EU mobilnim timovima za inkluziju Roma

Evropska unija donirala je Subotici automobil marke “fiat-tipo” i laptop računar za potrebe mobilnog tima za inkluziju Roma. Osim Subotice, ovu donaciju dobilo je još 29 gradova i opština u kojima je formiran ovaj mobilni tim. Donacija je realizovana u okviru programa pod nazivom “Podrška EU inkluziji Roma- osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma”, koji realizuje Stalna konferencija gradova i opština.
Funkcija mobilnog tima je da bude veza između romske zajednice i relevantnih institucija koje su zadužene za rešavanje njihovih problema. Donacija EU će omogućiti prevoz članova mobilnog tima do romskih porodica. Koordinator mobilnog tima, Stevan Nikolić najavio je nove aktivnosti koje će romsku zajednicu uvesti u sistem.
Gradski mobilni tim za inkluziju Roma formiran je pre nešto više od godinu dana, sa ciljem osnaživanja romske zajednice u Subotci. Osim koordinatora, ovaj mobilni tim čine predstavnici Centra za socijalni rad, Nacionalne službe za zapošljavanje, pedagoški asistenti, kao i zdravstveni medijator.
Najveća koncentracija Roma je u Čantaviru i mesnim zajednicama Zorka, Peščara, Mali Bajmok i Novo selo, a povećava se i broj roma u Bajmoku.
Iz lokalne samouprave podsećaju da je Grad Subotica doneo Lokalni akcioni plan za unapređenje položaja Roma za period 2017.-2021.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Info blok 18.07.2019.

Info blok 18.07.2019.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *