petak , 14 avgust 2020
Naslovna / Društvo / Dodeljene nagrade RPK

Dodeljene nagrade RPK

U prostorijama RPK održana je 7. sednica Parlamenta privrednika, a nakon toga upriličena je svečanost u okviru koje su dodeljene nagrade RPK Severnobačkog okruga.
U proteklih godinu dana članovi Parlamenta privrednika RPK, između ostalog, bavili su se problemom koji se tiče zadržavanja teretnjaka na graničnim prelazima sa susednom Mađarskom. Brojne inicijative i konretni predlozi potekli su upravo od privrednika iz ovog regiona, a trenutno se radi na njihovoj realizaciji. Jedan konkretan predlog tiče se izgradnje dodatnih traka za kamione na graničnim prelazima sa Mađarskom, a iz Parlamenta privrednika su poručili da su proširenja najavljena.
Visoki porezi i doprinosi na zarade i dalje muče privrednike, a sa ovim problemom Parlament privrednika RPK će se baviti i naredne godine.
Po završetku 7. sednice Parlamenta privrednika upriličena je svečanost u okviru koje su dodeljene nagrade RPK. Nagradu za poseban doprinos razvoju privrede regiona, između ostalih, dobilo je i preduzeće AIK Bačka Topola, dok su Stevan Bakić i Milan Jerinkić dobitnici nagrade za regionalnog poslovnog lidera.
Jubilarne nagrade dobila su preduzeća Fratelis d.o.o. za 20 godina uspešnog poslovanja, Selma d.o.o. za 30 godina uspešnog rada, Rotor d.o.o. Subotica za 60 godina uspešnog poslovanja , JKS preduzeće Senta za 70 godina uspešnog poslovanja i Minerva za 110 godina postojanja.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Akcija RTV YuEco „Da se zna ko kosi,a ko ne kosi“

Danas u akciji naše medijske kuće “Da se zna ko kosi, a ko ne kosi” …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *