četvrtak , 19 septembar 2019
Naslovna / Društvo / Đaci ponovo u školskim klupama

Đaci ponovo u školskim klupama

Nakon dve nedelje prolećnog raspusta đaci su se vratili u školske klupe. Kraj školske godine za učenike završnih razreda osnovnih škola je 31.maj, dok će đaci ostalih razreda školske torbe odložiti 13. juna.

Đaci u Vojvodini uživali su u prolećnom raspustu od 19. aprila do 2. maja. Slobodno vreme iskoristili su da predahnu od školskih obaveza, za druženje i posetu rođacima. Osmaci su deo raspusta odvojili i za pripreme za završni ispit.

Nakon dvonedeljnog odmora đaci su se vratili školskim obavezama, a već sutra očekuje ih i prva radna subota. Za učenike osmih razreda kraj školske godine je vrlo blizu, a pripreme za završni ispit ulaze u završnicu.

Poslednji rok za škole za predaju rezultata završnog probnog ispita koji su učenici osmih razreda polagali 12. i 13. juna, bio je danas. Đaci su na probnoj maloj maturi testirali svoje znanje, a nastavnici poručuju da je osim znanja i pripreme jako važno da učenici obrate pažnju i na upuststvo za ispunjavanje testova, kao i da sa velikom pažnjom čitaju pitanja i da iskoriste dva sata koja su im na raspolaganju za rešavanje testa.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Info blok 18.09.2019.

Info blok 18.09.2019.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *