utorak , 7 jul 2020
Naslovna / Društvo / Deca iz vrtića „Kolibri“ u poseti Stomatološkom centru „NorDent“

Deca iz vrtića „Kolibri“ u poseti Stomatološkom centru „NorDent“

Mališani iz vrtića „Kolibri“ posetili su Stomatološki centar „NorDent“, gde su se upoznali sa stomatološkom ordinacijom, lekarima, ali i sa načinima pravilnog održavanja oralne higijene.

Više od 25 mališana iz vrtića „Kolibri“ hrabro je ušetalo u ordinaciju Stomatološkog centra „NorDent“, neki od njih kod zubara su bili po prvi put. Ljubazna dr Kinga Tintor objasnila je malim pacijentima kako se peru zubi, a nestrpljivi mališani jedva su dočekali da sednu u zubarsku stolicu na pregled. Iz ordinacije su izašli zadovoljni, srećni, ali i bogatiji za još jedno dragoceno iskustvo.

Iz vrtića „Kolibri“ navode da svake godine praktikuju da decu, u okviru dečije nedelje, upoznaju sa novim profesijama, a da ove godine izbor je pao na zubara. Deca su radoznalo slušala savete zubara i oduševljeno napustila ordinaciju. Kako bi pregledi prošli što lakše i bezbolnije, kao pravi prijatelji hrabrili su jedni druge, a vaspitačice su poručile da su grupne posete i značajne zbog toga što se deca na taj način lakše oslobode straha od stomatologa.

Deca predškolskog uzrasta stomatologa bi trebalo da posećuju na svakih 3-4 meseca, objašnjava stomatolog dr Kinga Tintor i dodaje da su najčešće stomatološke intervencije, koje se rade kod dece tog uzrasta, plombiranje i vađenje mlečnih zuba.

Stomatološki centar „NorDent“ osnovan je 2006. godine, a danas ovaj centar raspolaže sa najsavremenijom opremom, kao i stručnim medicinskim osobljem.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Manje osoba sa problemom zavisnosti na Odeljenju psihijatrije Opšte bolnice

U prvih šest meseci ove godine je od zavisnosti od psihoaktivnih supstanci na Odeljenju psihijatrije …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *