četvrtak , 17 oktobar 2019
Naslovna / Hronika / Carinici u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Horgoš, zadržali neprijavljene računarske komponente

Carinici u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Horgoš, zadržali neprijavljene računarske komponente

Carinici su 9. marta 2018. godine u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Horgoš, zadržali neprijavljene računarske komponente za pronalaženje kripto valute.
Prekršaj je otkriven kada se za kontrolu prilikom ulaska u Srbiju prijavio “BMV“ holandskih registarskih oznaka kojim je upravljao 44-godišnji holandski državljanin.
Iako je rekao da nema ništa da prijavi za carinjenje, carinici su detaljno pregledali vozilo. Tom prilikom pronašli su 6 računarskih sklopova za „rudarenje“ kriptovalute čija vrednost je procenjena na oko 8.000 evra. Računarske komponente su bile zakamuflirane garderobom na zadnjem sedištu, kao i u prtljažniku automobila. Kriptovaluta je digitalni novac koji se dobija rudarenjem, odnosno automatskim procesom koji se izvodi na standardnim računarima ili specijalizovanom hardveru. Ti računari rešavaju kompleksnu seriju matematičkih algoritama, a od brzine njihovog rešavanja zavise brzina i efikasnost njegovog rudarenja, navodi se u saopštenju Uprave carina.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Prošle nedelje 14 saobraćajnih nezgoda, tri osobe teže povređene

Prošle nedelje na području Policijske uprave u Subotici dogodilo se 14 saobraćajnih nezgoda. U sedam …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *