petak , 7 avgust 2020
Naslovna / Društvo / Bunjevci obeležili „Dan Dužijance“

Bunjevci obeležili „Dan Dužijance“

Na gradskom trgu pripadnici bunjevačke nacionalne zajednice sinoć su, u prisustvu brojnih gostiju i sugrađana, obeležili nacionalni praznik- “Dan Dužijance“. Tradicionalno, “Dan Dužijance” obeležen je svečanim defileom kroz centar grada, polaganjem cveća kod biste Blaška Rajića, te bogatim kulturno-umetničkim programom koji je ove godine po prvi put održan na gradskom trgu.
Kako i svake godine, bandašica i bandaš predali su hleb od novog žita predsednici Nacionalnog saveta Bunjevaca, dr Suzani Kujundžić Ostojić, koja je podsetila na značaj ovog velikog praznika.
Gradska menadžerka, Zagorka Panić istakla je da su Bunjevci bili pouzdan oslonac u svim vremenima, te dodala da će oni uvek imati podršku subotičke lokalne samouprave.
Proslavi “Dana Dužijance” prisustvovao je i državni sekretar u Ministarstvu uprave i lokalne samouprave, Ivan Bošnjak koji je i pozdravio prisutne.
Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, Zoran Milošević poručio je da je tradicija, kroz koju se promovišu skromnost, vera i posvećenost sve ono što je potrebno i za budućnost Srbije, te se zahvalio Bunjevcima što zajedno sa svima rade na promociji ovih vrednosti.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Navodni radnici PIO fonda dolaze na vrata penzionera

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje upozorio je danas penzionere da su se pojavile …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *