sreda , 8 jul 2020
Naslovna / Sport / Brojne aktivnosti HK Spartak prethodnog vikenda

Brojne aktivnosti HK Spartak prethodnog vikenda

Selekcija U10 je u subotu 17.11. nastupila na turniru „B“ kategorije u Segedinu (Mađarska) i na četiri odigrane utakmice ostvarila isto toliko pobeda, uz impresivnu gol razliku (49:6), čime su potvrdili dobru pripremu sezone (odlaske na led u Češku u avgustu i brojne odlaske u Kiškoroš/Mađarska na treninge na ledu), ali istovremeno, sa obzirom da je stiglo očekivano zahlađenje, i te kako željno iščekuju postavljanje ledene površine na Gradskom klizalištu u svom gradu kako bi mogli svakodnevno trenirati na svom „terenu“ jer je u prethodnih desetak sezona uvek to bilo i realizovano krajem novembra/sam početak decembra.

Za HK Spartak U10 su nastupili: Poljakovic Filip, Benčić Mihajlo, Kujundžić Nikola, Milodanović Filip, Brestovac Relja, Popov Novak, Mandić Antonija, Ponjavić Andrija, Anđelković Luka i Budinčević Petar. Trener: Kolarić Aleksandar.

 

Sa takmičenjem za sezonu 2018/2019 se krenulo i u sklopu JHL (Junior Hockey League), u kojem HK Spartak nastupa samostalno sa svojim selekcijama U13 i U16, a u kojem još učestvuju i HK Siscia (Sisak/Hrvatska), HK Vukovi (Sarajevo/BIH) i HK Vojvodina (Novi Sad). Celo takmičenje se igra turnirski, svaki grad je domaćin jednog takvog okupljanja i igra se svako sa svakim (ukupno 12 utakmica po turniru, odnosno 12 utakmica po selekciji za sezonu). Prvi ovosezonski turnir je odigran u Novom Sadu 17/11-18/11 (subota-nedelja) i HK Spartak je sa selekcijom U12 zabeležio sve tri pobede (Vukovi 7:1, Siscia 8:0, Vojvodina 2:0), dok je selekcija U15 ostvarila jednu pobedu i dva poraza (Vukovi 1:4, Siscia 1:5 i Vojvodina 3:1). Naredni turnir u sklopu JHL se igra u Subotici 15-16.12.2018.

Za HK Spartak U13 su nastupili: Konakov Novak, Vučinić Vasilije, Distl Dominik, Kuntić David, Kukaras Luka, Janković Ognjen, Penava Ognjen, Gladić Petra, Bem Karlo, Temunović Vanja, Gubičak Leon, Rajković Martin, Ponjavić Iva, Poljaković Lana, Popov Jovana, Lulić Marko i Marton Leon. Treneri: Brestovac Uroš i Kolarić Aleksandar.

Selekcija U16 HK Spartak je nastupila u sastavu: Sudarević Luka, Vereš Sintia, Penava Veljko, Đorđević Aleksandar, Distl Džuliano, Katančić Erik, Žikić Emilija, Horvacki Igor, Vinčić Smiljana, Rac Sabo Lilla, Karćaš Ana Marija, Feher Balint, Vučić Aleksa, Šandor David, Feher Čongor, Stantić Dario, Ilić Dana, Milodanović Ana, Sekulić Elena, Benčić Anastasija, Stantić Sara i Horvat Adam. Treneri: Brestovac Uroš i Kolarić Aleksandar.

 

Veterani HK Spartak su u petak 16.11.2018. odigrali prijateljsku utakmicu u Dunaujvarošu (Mađarska) sa domaćom ekipom Dab Docler i posle kvalitetno pružene partije uspeli da zabeleže prvu ovosezonsku pobedu rezultatom 11:8. Ova utamica će odlično poslužiti kao svojevrsni test pred veliki međunarodni turnir u Novom sadu koji se igra od 30.11.-02.12.2018.

Ekipa HK Spartak je nastupila u sastavu: Basarić Igor, Ladocki Čaba, Dujmović Nikola, Skenderović Aleksandar, Šandor Žolt, Dakić Srđan, Desnica Prvoslav, Ižipac Ignjatije, Kerleta Miodrag i Basarić Dejan.

 

U HK Spartak sa velikim nestrpljenje očekuje da se pokrenu kompresori i da se postavi led u Subotici sad kada su se stekli klimatski uslovi za to, čime bi se višestruko olakšao naš rad, trenažni procesi i pripreme za brojna takmičenja.

O autoru damir

Pogledaj i sledeće

Sportak 06.07.2020.

Sportak 06.07.2020.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *