subota , 30 maj 2020
Naslovna / Društvo / Bilateralni sastanak ministara povodom 15 godina postojanja nastave na hrvatskom jeziku

Bilateralni sastanak ministara povodom 15 godina postojanja nastave na hrvatskom jeziku

Povodom 15 godina postojanja nastave na hrvatskom jeziku, u petak, u Gimnaziji „Svetozar Marković“ održan je bilateralni sastanak srpskog ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića i hrvatske ministarke Blaženke Divjak. Ministri su razgovarali o problemima i izazovima sa kojima se suočavaju u oblasti prosvete, takođe su razgovarali i o mogućnostima unapređenja obrazovanja u obe zemlje.

Hrvatska ministarka nauke i obrazovanja Blaženka Divjak istakla je da, nakon što je rešen problem udžbenika na hrvatskom jeziku u osnovnim školama, predstoji rešavanje problema udžbenika u srednjim školama, a razgovaralo se i o mogućnostima osnivanja lektorata za hrvatski jezik na Univerzitetu u Novom Sadu.

Srpski ministar prosvete Mladen Šarčević poručio je da je evidentno da napredak postoji, te da obe zemlje, pored toga što moraju da vode računa o nacionalnim manjinama, imaju obavezu i da rade na unapređenju kvaliteta obrazovanja, a radom na mreži škola vodiće se računa o tome da se svakom detetu obezbede kvalitetni uslovi za obrazovanje.

Nakon bilateralnog sastanka hrvatska ministarka nauke i obrazovanja Blaženka Divjak, u Velikoj većnici Gradske kuće prisustvovala je Svečanoj akademiji povodom nacionalnog praznika hrvatske nacionalne zajednice Dana osnivanja nacionalnog saveta, kao i 15 godina od uvođenja nastave na hrvatskom jeziku.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Drugi probni završni ispit u ponedeljak i utorak

Učenici završnih razreda osnovnih škola u ponedeljak i utorak će polagati drugi probni završni ispit. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *