četvrtak , 6 avgust 2020
Naslovna / Društvo / Biciklistička tura u okviru OPTI-BIKE projekta

Biciklistička tura u okviru OPTI-BIKE projekta

Član GV Akoš Ujhelji, sastao se u subotu, na Paliću sa učesnicima biciklističke ture Zakanjsek- Ašothalom-Palić. Povod susreta bio je zajedničko obeležavanje Dana evropske saradnje, u okviru projekta OPTI-BIKE, koji se finansira kroz Interreg-Ipa program prekogranične saradnje Srbija-Mađarska.

Ova biciklistička tura realizovana je u okviru projekta OPTI-BIKE, čiji ukupan budžet iznosi 2,5 miliona evra, od čega 85 odsto finansira EU, a ostatak lokalne samouorave. Osnovni cilj projekta jeste optimizacija saobraćaja u pograničnoj zoni planiranjem i izgradnjom biciklističkih staza, te će zahvaljujući ovom projektu i u Subotici biti izgrađene nove biciklističke staze.

Izgradnja biciklističkih staza u Subotici odvijaće se u dve faze. U prvoj fazi biće izgrađeno 3km biciklističke staze koja će voditi do graničnog prelaza Kelebija i priključiće se na postojeću uz put Edvarda Kardelja, dok će u drugoj fazi biti izgrađena biciklistička staza u dužini od 4,9 km i koja će za biciklistički saobraćaj povezati naselja Bački Vinogradi i Ašothalom.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Tretman suzbijanja komaraca od 10-16. avgusta

Tretman suzbijanja odraslih komaraca sa zemlje sproveše se u periodu od 10.do 16. avgutsa. Tretman …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *