petak , 10 jul 2020
Naslovna / Društvo / Besplatne užine

Besplatne užine

Do 28. februara roditelji dece koja ostvaruju pravo na besplatnu užinu imaju rok da dostave molbu sa potrebnom dokumentacijom sekretarijatu škole koju dete pohađa. Iz gradskog budžeta je i ove godine obezbeđeno 13,8 miliona dinara za besplatne užine za učenike 22 osnovne škole sa teritorije grada Subotice.

Pravo na besplatne užine imaju učenici osnovnih škola od 1-8. razreda i to učenici bez roditeljskog staranja, učenici korisnici prava na novčanu socijalnu pomoć, učenici nezaposlenih roditelja, kao i đaci iz socijalno ugroženih porodica u zavisnosti od visine prihoda koji porodice ostvaruju.

Po rečima člana Gradskog veća zaduženog za oblast socijalne zaštite i zdravstva, Ilije Đukanovića, svake godine oko 1200 učenika iz osnovnih škola sa teritorije našeg grada ostvaruje pravo na besplatne užine. Ovogodišnji budžet za ovu namenu je na nivou ranijih godina i iznosi 13,8 miliona dinara. U osnovnim školama “Sečenji Ištvan”, “Đuro Salaj” i “Matko Vuković” najviše je đaka koji ostvaruju pravo na besplatnu užinu.

Maksimalan utvrđeni iznos po užini iznosi 80 dinara, a na jelovniku se uglavnom nalaze peciva, sendviči, razne vrste pita, mleko i mlečni proizvodi kao i voće.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Junske penzije isplaćuju se u celosti

Penzioneri će i ovog meseca svoja primanja dobiti u celosti, odnosno oba dela junske penzije …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *