petak , 22 novembar 2019
Naslovna / Društvo / Besplatna kontrola zdravlja sutra u Donjem Tavankutu

Besplatna kontrola zdravlja sutra u Donjem Tavankutu

Zdravstvena akcija „Selu u pohode – proveri svoje rizike, kontroliši zdravlje!“ biće održana sutra u Dečijoj ambulanti u Donjem Tavankutu. Tokom prepodnevnih časova, sugrađani će imati priliku da besplatno i bez zdravstvene knjižice provere svoje zdravstveno stanje.

U okviru zdravstvene akcije „Selu u pohode“, svi zainteresovani sugrađani će sutra, od 8 do 11 časova, imati mogućnost da izmere krvni pritisak, šećer, masnoće u krvi, telesnu visinu, težinu i da utvrde indeks telesne mase, pušači će moći da provere vrednosti ugljen-monoksida u izdahnutom vazduhu, dok će svim zainteresovanim ženama biti omogućen i pregled dojki.
Takođe, volonter Crvenog krsta Subotica i vršnjački edukator iz programa Borbe protiv trgovine ljudima, održaće edukaciju za učenike 7. i 8. razreda OŠ „Matija Gubec“, a nakog toga i radionicu za predškolce u vrtiću „Cvetići“, na istu temu primerenu njihovom uzrasu.
Zaposleni i volonteri Crvenog krsta Subotica, ovom prilikom uručiće pakete hrane i higijene socijalno najugroženijim stanovnicima Mesne zajednice Donji Tavankut.
Zavod za javno zdravlje Subotica, Crveni krst Subotica i Dom zdravlja Subotica već osmu godinu u nizu organizuju ovu akciju, s ciljem da promovišu zdravlje i zdrave stilove života u ruralnim sredinama Subotice i da mobilišu stanovnike ovih naselja na kontrolu zdravlja.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Info blok 20.11.2019.

Info blok 20.11.2019.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *