petak , 22 novembar 2019
Naslovna / Zdravstvo / Bazar zdravlja sutra u MZ “Novi Grad”

Bazar zdravlja sutra u MZ “Novi Grad”

Centar za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje Subotica, u partnerstvu sa Domom zdravlja Subotica, sutra ogranizuje promotivnu akciju povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv raka.Akcija će biti održana od 8 do 11 časova u prostorijama MZ Novi Grad, na Segedinskom putu br. 20.
Zaposleni Zavoda će svirm zainteresovanim sugrađanima meriti telesnu visinu i težinu i utvrditi stepen uhranjenosti (BMI-indeks telesne mase). Posle izvršenih merenja svi sugrađani će dobiti savete o zdravom načinu ishrane i kako da izgube višak kilograma. Svi pušači i oni koji su izloženi duvanskom dimu će moći izmeriti vrednost ugljen-monoksida u izdahnutom vazduhu na aparatu smokilajzer. Svi pušači će dobiti savete kako da budu efikasni u ostavljanju cigareta.
Zaposleni Doma zdravlja će svim sugrađanima meriti krvni pritisak, šećer i masnoće u krvi. Svim sugrađanima koji su u dobi od 50 do 74 godine kod oba pola će se uraditi FOB test (test na prisustvo minimalne količine krvi u stolici), a svim ženarna pregled dojki. Po izvršenim merenjima svi sugrađani će dobiti potrebne savete, kao i preporuku o potrebi odazivanja na skrining preglede.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Međunarodni dan borbe protiv raka dojke

U ovoj godini je do sada, u Opštoj bolnici Subotica urađeno oko 2000 mamografskih pregleda …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *