petak , 21 septembar 2018
Naslovna / Društvo / Bazar zdrave hrane u Gimnaziji

Bazar zdrave hrane u Gimnaziji

U organizaciji Centra za promociju zdravlja ZZJZ i Gimnazije ,,Savetozar Marković“ tradicionalno je organizovan Bazar zdravlja u sklopu meseca pravilne ishrane. Učenici svih razreda su učestvovali u pripremanju i degistaciji obroka od ,,zdravih“ namirnica kojima su prezentovali pravilnu ishranu.

U svečanoj sali Gimnazije zatekli smo učenike prvih i trećih razreda koji su učestvovali u prepodnevnom delu Bazara zdrave hrane. Oni su nam otkrili da je ovogodišnja tema priprema zdravih palačinki uz upotrebu heljdinog brašna, voća, povrća, meda, oraha i ostalih zdravih namirnica, a da su njihove palačinke podjednako ukusne kao i klasične palačinke.

Prema rečima dr Zorice Dragas iz ZZJZ, Bazaru zdravlja je predhodio seminar o načinima pravilne ishrane koji je održan predstavnicima svakog odeljenja. Ideje i znanja koja su učenici stekli tokom predavanja i radionica su primenili čime su stvorili ukusne i zdrave poslastice koje prema svom nutritativnom sastavu mogu biti pravi obroci.

Prema podacima ZZJZ Bazar zdrave hrane je organizovan devetu godinu sa ciljem promovisanja pravilne ishrane. Oktobar je posvećen zdravoj ishrani, a šesnaestog oktobra će biti obeležen Svetski dan hrane.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Za rekonstrukciju trafo stanica u Subotici uloženo 3 miliona evra

Grad Subotica jedan je od najvažnijih industrijskih centara na severu zemlje, u kom posluju brojne …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *