ponedeljak , 16 jul 2018
Naslovna / Društvo / „Azilanti i migranti u našem komšiluku“

„Azilanti i migranti u našem komšiluku“

U organizaciji Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila, u OŠ „Miloš Crnjanski“ otvorena je izložba fotografija „Azilanti i migranti u našem komšiluku“. Cilj izložbe je upoznavanje dece školskog uzrasta sa kulturom i problemima migranata, koji prolaze kroz Suboticu.

Na izložbi su prikazane fotografije, koje su u protekih šest meseci nastale u subotičkom Prihvatnom centru i mestima gde borave migranti, kako bi se đaci upoznali sa problemima migrantske populacije.

Deca su imala mogućnost i da probaju tradicionalne arapske specijalitete, kao i da čuju iskustva Sirijaca koji sada žive u našem gradu. Jedan od njih je Rami Abudan, koji je od septembra đak OŠ „Miloš Crnjanski“. Iako mu je u početku bilo izuzetno teško da se prilagodi novoj sredini, Rami kaže da su ga drugari u razredu odlično prihvatili i pomogli mu da savlada srpski jezik.

Cilj izložbe je povezivanje i uspostavljanje empatije prema migrantskoj populaciji, kroz međusobno upoznavanje.

Izložba je deo projekta „Jačanje vitalnosti opština kroz prevazilaženje migrantske krize“, koji u saradnji sa lokalnim partnerima realizuje Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila.

O autoru Ivana Radinović

Pogledaj i sledeće

Na graničnom prelazu „Horgoš“ duža zadržavanja

Na graničnom prelazu „Horgoš“, vozila su jutros čekala oko sat i po vremena, dok se …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *