nedelja , 7 jun 2020
Naslovna / Društvo / Apel za sve za testiranje na korona virus da se jave u kovid centre domova zdravlja

Apel za sve za testiranje na korona virus da se jave u kovid centre domova zdravlja

Vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ Verica Jovanović apelovala je danas na sve koji imaju bilo koje simptome i zadovoljavaju kriterijume za testiranje na korona virus, da se jave u kovid centre domova zdravlja.

„Ključna mera je testiranje potencijalnih kontakata i svih onih osoba koje su bile u kontaktu sa kovid pozitivnim, jer tako presecamo lanac prenosa“, navela je Jovanović za TV Prva.
Ona je kazala da se u narednom periodu može očekivati veći broj testiranja, kako bi na vreme otkrili kontakti koji su došli u situaciju da se inficiraju.

„Sa većim brojem testiranih osoba mi ćemo i otkrivati veći broj zaraženih. Pratićemo celokupnu teritoriju Srbije posebno gradove gde su žarišta posebno izražena, pratićemo kliničke slike i sve one pacijente koje se sa teškom kliničkom slikom zbrinjavaju u bolnice“, dodala je Jovanović.

Podsetila je da se u inkubacionom periodu, kada osoba nema simptome respiratorne infekcije, može preneti virus i da je zbog toga važno da se zna da je osoba obolela, kako bi se njen kontakt javio domu zdravlja.

 

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

U toku izgradnja stanova za izbegla lica

U Ulici Ive Senjanina započeta je izgradnja stanova kojima će biti rešeno stambeno pitanje za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *