subota , 30 maj 2020
Naslovna / Politika / Ambasador Kipra posetio Suboticu

Ambasador Kipra posetio Suboticu

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban ugostio je ambasadora Kipra u Beogradu, Konstantinosa Eliadesa, a susret je protekao u srdačnoj atmosferi. U razgovoru je naglašeno da su tradicionalno bliski i prijateljski odnosi Srbije i Kipra dobra osnova za realizaciju konkretnih projekata na nivou lokalnih samouprava.
Domaćin susreta je poželeo dobrodošlicu ambasadoru, izrazio zahvalnost Kipru na kontinuiranoj i iskrenoj podršci koju pruža Srbiji na njenom evropskom putu i u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta, a zatim predstavio privredne, investicione, turističke, kulturne i druge potencijale Subotice i Palića.
Zahvaljući se na gostoprimstvu i podršci koju Srbija pruža celovitosti Kipra, ambasador Eliades je istakao da se njegova zemlja, kao jedna od članica Evropske unije, snažno zalaže za poštovanje međunarodnog prava i da izuzetno dobru saradnju dveju prijateljskih zemalja Kipra i Srbije i ubuduće treba čuvati i unapređivati na svim nivoima.
Sagovornici su se saglasili da kvalitetna saradnja može da se ostvari u oblasti turizma, poljoprivrede, kulture, obrazovanja i sporta, da je veoma važno da se srpski i kiparski investitori podstaknu i ohrabre za nova ulaganja i da obim ukupne robne razmene Regionalne privredne komore Severnobačkog upravnog okruga sa Kiprom, koja je u periodu januar-oktobar 2018. godine iznosila 55.000 dolara, u narednom periodu treba povećati.
Ambasador Eliades je inicirao da se Subotica pobratimi sa jednim kiparskim gradom, što je prihvaćeno. Gradonačelnik Subotice je predložio da na proleće 2019. godine veća političko-privredna delegacija sa Kipra poseti naš grad, kada bi se i dogovorili svi detalji i ime grada koji bi trebalo da se pobratimi sa Suboticom.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Info plus Ištvan Pastor 21.04.2020.

Info plus Istvan Pastor 21.04.2020. https://youtu.be/5fwjofXxwBk

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *