utorak , 7 jul 2020
Naslovna / Društvo / Aleksandar Rašković i Hemijsko-tehnološka škola dobitnici Svetosavske nagrade

Aleksandar Rašković i Hemijsko-tehnološka škola dobitnici Svetosavske nagrade

Na dan Svetog Save, juče je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević u Vladi Srbije uručio tradicionalne Svetosavske nagrade za 2018. godinu. Od 230 prijavljenih na konkurs, među 27 dobitnika ove prestižne nagrade je i učenik OŠ “10. Oktobar” Aleksandar Rašković i Hemijsko-tehnološka škola iz Subotice.

Aleksandar Rašković je učenik 8.razreda OŠ “10. Oktobar”. Aleksandra u školi opisuju kao veoma svestrano dete, a on sam kaže da ga najviše zanimaju prirodne nauke. Aleksandar je do sada učestvovao na više od 30 takmičenja iz matematike, biologije, hemije i iz drugih oblasti. Više puta osvajao je prvo mesto na republičkim takmičenjima iz različitih oblasti. On kaže da je bio iznenađen i srećan kada je čuo da je dobitnik Svetosavske nagrade koju je dobio za izraženu svestranost i posvećenost istraživanju i učenju.

Direktorka OŠ “10. Oktobar” koju pohađa Aleksandar Rašković, kaže da je cela škola izuzetno ponosna na Aleksandra i da je to velika čast za sve njih.

Hemijsko-tehnološka škola dobitnik je Svetosavske nagrade za postignute rezultate u ostvarivanju ciljeva savremene i otvorene obrazovno-vaspitne ustanove. Ova nagrada je, kako kažu u školi velika čast i zadovoljstvo ali i rezultat mnogobrojnih uspeha koje su đaci i nastavnici ove obrazovne ustanove postigli u prethodnom periodu, kako u oblasti nauke tako i u oblasti sporta.

U Vladi Srbije ministar prosvete Mladen Šarčević juče je uručio 27 Svetosavskih nagrada za 2018. godinu pojedincima, ustanovama i kompanijama za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Jedina opoziciona grupa građana na teritoriji Vojvodine koja je uspela da pređe cenzus

Lider “Pokreta građanske Subotice”, Jene Maglai je analizirajući rezultate proteklih izbora na sva tri nivoa, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *